• August 8, 2022

En vattenskål för fåglar

 

Även om Nederländerna är känt för sitt regn, kan det förbli väldigt torrt under långa perioder. Torra perioder gör det svårt för små djur, som fåglar och insekter, att hitta vatten. För att ge naturen en hjälpande hand kan du placera en vattenskål för fåglar i din trädgård.

En vattenskål av cortenstål
Många typer av vattenskålar finns på internet, som till exempel gjorda av sten, metall, järn eller som hos oss gjorda av cortenstål. När du placerar en vattenskål av cortenstål i trädgården för fåglar måste du ta hänsyn till att vattenskålen levereras utan rost. Rostprocessen för en vattenskål av cortenstål tar cirka 4 till 6 månader.

Du kan också påskynda rostprocessen för en vattenskål. Du kan göra detta genom att spraya en lösning av vatten och salt på Corten stålvattenskålen dagligen. Observera att vattnet i vattenskålen ännu inte är lämpligt för fåglar. När rostprocessen av vattenskålen är klar kommer vattenskålen inte längre att avge rostvatten. Rostskiktet ger ett skyddande lager, så att du kan njuta av en vacker vattenskål/dricksplats för fåglar i många år.

När du placerar en vattenskål för fåglar i din trädgård, se till att den är lite högre upp från marken. På så sätt är fåglarna bättre skyddade mot sin naturliga fiende, katten. Till exempel kan du fint placera en vattenskål i Cortenstål på en piedestal i Cortenstål. På så sätt erbjuder du inte bara skydd, utan det ser också snyggt ut!

En vattenskål som dricksplats för fåglar och som damm
Visste du att du också kan förvandla din vattenskål till en minidamm? På så sätt behöver du inte gräva i din trädgård, men du kan ändå njuta av vattnets lugnande effekt. Lägg några dammväxter eller små sumpväxter i vattenskålen så ser du att det lockar många smådjur. Du kan använda följande arter för detta: vatten trefoil, bäck punge eller marsh ringblomma.

Leave a Reply

Your email address will not be published.