• August 8, 2022

Rensa grönt eller brunt dammvatten.

 

Rensa en grumlig damm.
Numera pratas det mycket om en biologisk balans i dammen, men vad betyder det egentligen?
Egentligen är detta väldigt enkelt: en biologisk jämvikt är en gemenskap mellan växter och djur, som är självförsörjande. Och denna balans kan förstås vara bra eller störd. Om allt går bra har vi en klar, frisk damm och vi behöver inte oroa oss. Allt upprätthåller sig självt genom biologisk självrening. Om den biologiska balansen rubbas går det fel. Så tricket är att se till att detta inte händer. I de flesta fall när den biologiska balansen inte är rätt måste du undersöka följande störningar.

1. För få eller inga syreväxter
2. För många eller fel fiskar i dammen
3. Fel jord eller andra underlag på botten eller i korgarna
4. Fel eller plötslig konstgjord korrigering av vattenkvaliteten
5. Köpte fel sätt att rensa dammen

En damm full av alger blir brun eller grön när det blir varmare.
Alger förekommer i regnvatten, grundvatten, naturligt vatten och kranvatten. De är naturligtvis redan inne i detta. En alg är en mikroskopisk, vanligtvis encellig växt. Alger är färglösa i kallt vatten eller i vatten där inget ljus kan nå det, så det verkar som om de inte finns. Eftersom de är färglösa är vattnet klart. Vatten från kranen är klart eftersom det har uppfyllt två villkor: kallt och ingen möjlighet att komma i kontakt med ljus, regnvatten är klart eftersom det är kallt. Grundvattnet är kallt och inget ljus kan nå det. Vatten i en damm som har vuxit med andmat är klart eftersom inget ljus kommer in i vattnet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.